Tudung Labuh Lycra untuk Muslimah Yang Ingin Bergaya

by Mommy Lyna on February 25, 2010 · 10 comments

Tajuk memang perlu sedikit sentuhan yang tak boleh blah :D

Saya ni sebenarnya cuma pakai tudung biasa aje. Bukan tudung saji. Tudung bawal dan seangkatan dengannya. Walaupun senget2 tapi konfidenlah dengan tudung macam gini.

Cuma lately rasa senang mengenakan tudung ala-ala Ekin, Ariani segala ni. Tudung awninglah. Sebab senang nak pakai dan bahagian atasnya elok terletak (masih ingat masa sekolah dulu kami pakat letak kertas supaya tudung tak ‘jatuh’).

Saya cuma ada beberapa helai saja tudung awning ni dari fabrik jersey. Dan takde satu pun saya beli di butik Ariani ke apa-apa :D semuanya beli kat kedai/makcik ofis dan harga maksimum RM10 :P

Baru2 ni saya terasa nak cuba tudung dari fabrik lycra pula. Jarang saya jumpa di kedai2 (oh mestilah saya tak masuk butik) yang menjual tudung lycra, kalau ada pun dari jenis yang kasar. Mungkin sebab materialnya tak semurah fabrik jersey jadi kedai2 kecil ni tak menjualnya.

Teman baik saya, Puan Nanu yang membuka kedai tudung lycra telah memberi good deal untuk tudung2 lycra di kedainya. Yang menariknya, tudung yang dijualnya ialah tudung lycra labuh. Agak2 saiz sampai ke pusat. So ia memang sesuai untuk wanita yang berimej muslimah seperti saya (LOL).

Tapi untuk mereka yang bertudung labuh (bawah pusat), mungkin tudung ni tak sesuai sebab ia sampai takat pusat saja. Mungkin boleh digunakan untuk tujuan riadah :)

So saya terus order sehelai, tudung lycra bercorak (Tudung Ain). Dalam masa sehari dah sampai ke tangan saya :)

Tudung ni jenis biasa, maknanya jahit terus di depan tu.. tak ada kena pusing2 atau scallop. Ada juga jenis scallop, Tudung Husna nama dia. OK saya list kan tudung2 lycra di kedai Tudung Labuh Lycra ni:

- Tudung Husna


- Tudung KNisa
- Tudung Ain


- Tudung Laila
- Tudung Ulfah

dan ada juga produk bukan lycra

- Selendang chiffon & pashmina
- Tudung Turki bidang 60

Pembelian boleh dibuat secara online di http://tudunglabuhlycra.blogspot.com/

Yang best tentang kedai Tudung Labuh Lycra ni:

- Lycra berkualiti tinggi , tailor-made dan jahitan yang kemas.

- VIP CARD dengan harga yang istimewa untuk pembelian 5 helai ke atas

- Boleh tengok sendiri tudung di premis (Pasir Gudang) dan Puan Nani ada buat road show ke Terengganu, Kelantan, Seremban, KL, etc.

- Refund untuk sebarang ketidak puasan hati.

- Boleh bayar deposit 10% dulu dan bayar penuh bila masuk gaji.

Menarik kan? Jomlah kita beli belah tudung labuh lycra di kedai Puan Nani ni :)

*Ini adalah advertorial PERCUMA. Nak advertorial percuma? Sila layari http://1superkids.com.

{ 10 comments… read them below or add one }

harlinda February 25, 2010 at 2:21 pm

Mommy Lyna..thanks for the info..skang sy pon tgh GILA beli tudung awning nih!!! Syukeee sgt2 pakai tudung nie!

p/s: sy lom bank-in duet Set E Trial Pack taw! dh bank in i’ll let u noe ya! =)
.-= harlinda´s last blog ..ANNOUNCEMENT!!!! SAYA DAH TAK JUAL LONGAN TAW…. =-.

Reply

ummi Hanie February 25, 2010 at 3:37 pm

sy baru beli tudung labuh berawning lembut dr indon..murah giler..corak dan fabrik best lak tu..kwn sy kat cni ade biz tudung awning2 ni jugak..klu nk yg labuh,mmg kena tempah..rasa selesa la yg labuh dr yg pendek kan kak lyna?
da lame x pakai tudung bawal.it’s still the best i think..tmbh yg bidang 60 bermanik2 segala tuh ;)
.-= ummi Hanie´s last blog ..Rupanya angkara kenalan sendiri … =-.

Reply

LeeN February 25, 2010 at 3:48 pm

leen panggey tudung ada awning ni “tudung-orang-ada-anak-kecik” sebab tak messy dan sarung2 tros siap. anak nak tarik ke tolak ke silakan. kejap je betul balik. muehehehehehe.

yang penting labuh kan?

Reply

fiza February 25, 2010 at 5:19 pm

sy pun dah borong, thanks for the info..

Reply

Asiah Abd Jalil February 26, 2010 at 1:32 pm

Alhamdulillah, zaman sekarang ni, orang dah tak anggap siapa yang pakai tudung tu as makcik-makcik baru balik haji, minah kampung, ustazah ajar ngaji, budak sekolah, wanita ketinggalan zaman, anak dara tak pandai bergaya, etc.

Cuma kadang-kadang bengang juga bila sesetengah companies tak suka ambil wanita bertudung bekerja. Kononnya takut tak boleh sesuaikan diri dengan clients, working environment, nature of the work, etc. Pooodahhh!!!
.-= Asiah Abd Jalil´s last blog ..Haid =-.

Reply

aidie February 27, 2010 at 5:22 pm

I like..kna cuba ni. Mmg tercari2 tudung labuh scallop selain ariani.
.-= aidie´s last blog ..Kiss Me =-.

Reply

ummu April 22, 2010 at 9:44 am

salam mommy Lina
best kan sekarang ni macam2 pilihan boleh kita dapati.teringat dulu2 masa sekolah kami pun cari kertas keras buat awning kat tudung supaya tak senget benget.
thanks for info
.-= ummu´s last blog ..Sibuk atau Penyibuk =-.

Reply

Faizah June 14, 2010 at 5:45 pm

Tumpang bertanya..premis kat P.gudang tu kat mane? Nk g cari ni.. Senang pakai sbb bby asyik landing muka kat bahu, jadi terkena kt batu2 permata(adakah?)…sian dia..

Reply

ghann August 6, 2010 at 5:55 pm

untuk pengetahuan smua…..gka kita memakai tudung yang trend skarang nie jgn letak pin kat blakang tengkok krana ianya sperti meniru gaya paderi kristian……tue je..

Reply

zaidi October 13, 2010 at 12:51 pm

bagus n sgt selesa dgn mak sy yg pakai tudung nie
tapi beli yg labuh disimpan sebab sayang
pakai wk2 g knduri or marhaban je ( hot gak tgok trsusun rapi dlm lemari )…..tapi yer la org tue…sayang arta
harap2 tunang peh nie pakai tudung nie….amin

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: